Theorie

Voor een goede opleiding is een degelijke, maar toch leuke leerwijze vereist. Je kunt de theorieopleiding leren via boeken en cd’s of met de theorie-online versie. Dit laatste is een nieuwe, hele leuke manier om je goed voor te bereiden op het theorie-examen. Op maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur geven wij examentraining (op afspraak).
Indien je vragen of hulp nodig hebt, kun je altijd een beroep doen op:

Moonen Verkeersopleidingen en Trainingen.

Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Als je daarvoor slaagt ontvang  je een theorie-certificaat. Wanneer je naar het theorie-examen gaat dien je een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen:

  • een onderdeel over gevaarherkenning (25 vragen)
  • een onderdeel over kennis (12 vragen)
  • een onderdeel over inzicht (28 vragen)

Wanneer geslaagd?
Je moet van gevaarherkenning minimaal 13 vragen juist beantwoord hebben. Van kennis dien je  minimaal 10 vragen goed te hebben en van inzicht dien je minimaal 25 vragen goed te hebben. Je bent geslaagd als je voor alle drie de onderdelen voldoende hebt gescoord.

Het examen duurt maximaal drie kwartier, inclusief de toelichting vóór de examenvragen. De uitslag krijg je meteen op je scherm te zien. Deze wordt ook nog per mail naar jou en de rijschool doorgestuurd.